Bijna 18 jaar geworden.

Bijna 18 jaar geworden.

In de ochtend van 14 september is er langs de provincialeweg N401 op de ventweg/fietspad tussen Portengen en Kortrijk een zgn. bermmonument geplaatst. Een bermmonument ter nagedachtenis aan Ashwin. Zijn verjaardag is niet gevierd, wel zijn geboortedag. In aanwezigheid van familie en vrienden heeft zijn moeder Jozien het monumentje onthuld. Er is muziek gedraaid, gehuild, getroost, gedronken, gesproken, vuurwerk afgestoken en er zijn herinneringen en zorgen met elkaar gedeeld.

Een bermmonument wordt aangeboden door de wegbeheerder, in dit geval de Provincie Utrecht. Om wildgroei en gevaarlijke situaties te voorkomen (…) heeft de Provincie richtlijnen en biedt daarom na een dodelijk ongeval een sokkel met steen aan. Nabestaanden mogen zelf bepalen wat er op de marmeren steen komt te staan. Op deze steen staat een foto van Ashwin met tekst en zijn geboorte- en overlijdensdatum. Het is mooi, er staan kaarsjes bij en er liggen bloemen, stille getuigen van een vreselijk ongeval.

Wat er op 24 februari 2016 is voorgevallen hopen de nabestaanden medio oktober te horen als de politie en het OM het onderzoek heeft afgerond, tot die tijd blijft het gissen hoe Ashwin hier verongelukt is. Feit is dat Ashwin nooit 18 zal worden en dat de mensen waar hij van hield en die van hem hielden hem nooit meer vast kunnen houden, nooit meer trots op hem kunnen zijn. De dood is voor altijd.

Een dag na de onthulling raast het verkeer op de hoofdweg en op de ventweg/fietspad door alsof er nooit iets voorgevallen is. Ik sta erbij en kijk ernaar. Niet begrijpend en met tranen in mijn ogen zie ik fietsers, automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en zelfs een tractorbestuurder bellend, append, lezend, (niet oplettend dus) voorbij rijden. Hoofdschuddend sta ik daar. Hoeveel is een leven waard? Hoeveel is jouw leven waard? Een (dodelijk) ongeval zit in een klein hoekje, zorg dat je uit dat hoekje blijft! De dood is namelijk voor altijd.

Stay safe!

 

Linkje naar de locatie

Opening uitvaartcentrum van Rondom Leven & Dood zaterdag 9 juli

 

Lieve mensen,

Na enkele maanden zwaar plannen, zwoegen en hard werken met hulp van velen, is het
zover dat we kunnen zeggen dat het uitvaartcentrum van Rondom Leven & Dood af is.

Trefpunt voor afscheid en herinnering

Graag nodigen we jullie uit op zaterdag 9 juli om met elkaar op informele wijze kennis te
maken, en het sfeervolle uitvaartcentrum te komen bekijken.

Het Trefpunt voor afscheid en herinnering is licht en ruimtelijk ingericht omdat we willen
laten zien dat afscheid nemen en verdriet goed samen kan gaan met licht, rust en ruimte.

Licht: als je naar de zon kijkt voel je de warmte van het licht én valt de schaduw achter je

Rust: omdat je in rust en stilte verbinding kan vinden met iedereen

Ruimte: omdat als je verdriet de ruimte geeft en deelt, het makkelijker te dragen is

Jullie zijn van harte welkom tussen 13.00 en 19.00 uur.
Koffie, thee, wijn en een hapje staan klaar.

We zien je graag zaterdagmiddag, aan de Beatrixstraat 9a te Breukelen.

Namens het hele team,
tot dan,

Sander van der Spek

 

 

 

Geen toespraken, bloemen, planten, whisky of wijn.
Als je iets wilt meebrengen dan liever een envelopmail ten gunste van www.opgevenisgeenoptie.nl / Alpe d’huzes.

Uitnodiging zaterdag 9 juni als PDF om uit te kunnen printen

parkeren zaterdag 9 juli als PDF om uit te kunnen printen

 

varI19mei2016

ONDERNEMEND Uitvaartcentrum Rondom Leven & Dood is zover

varI19mei2016

BREUKELEN > Sfeervol ingericht in een eigentijdse stijl is Breukelen sinds deze week een geheel nieuw uitvaartcentrum rijker. Inmiddels is dit trefpunt voor afscheid en herinnering van Rondom Leven & Dood aan de Beatrixstraat 9a definitief in gebruik genomen. Hier bent u welkom voor een goed gesprek over rouw, verlies en informatie over het regelen en de kosten van een uitvaart. Vooraf bellen is wel raadzaam, omdat in verband met doorlopende uitvaartwerkzaamheden er niet altijd iemand op deze locatie aanwezig is om u te ontvangen. Rondom Leven & Dood biedt in deze gezellige oude wijk, mogelijkheid voor opbaring, condoleancebezoek en afscheidsdienst. De aula ligt vlakbij het centrum van Breukelen. ‘Al met al was het een flinke klus om deze locatie geschikt te maken als uitvaartcentrum’, vertelt Sander van der Spek. In goede samenwerking met diverse ondernemers uit de gemeente Stichtse Vecht, is de inrichting tot stand gekomen. Overeenkomstig de werkwijze van uitvaartverzorger Sander van der Spek, is met aandacht en precisie het uitvaartcentrum ingericht. Er is rust gecreëerd door te kiezen voor een licht interieur met passende sfeerverlichting. Het is mogelijk met kleine en middelgrote gezelschappen in deze serene ruimte afscheid te nemen, herinneringen te delen of gewoon samen even stil te zijn. Sander wil met klem benadrukken dat los van wie de uitvaart organiseert, dit uitvaartcentrum ook is opengesteld voor andere uitvaartondernemers en verzekeraars. Vanwege de verhuizing van Rondom Leven & Dood naar de Beatrixstraat, is het pand aan de Herenstraat voorlopig alleen als etalage in gebruik. De officiële opening vindt plaats half juni.
Wilt u eerder komen kijken, maak dan een afspraak met Sander van der Spek, (0346) 769011.

linkje naar het artikel : Artikel in VarNws van 19 mei 2016

Knipsel

13 december 2015: Wereldlichtjesdag

Wereldlichtjesdag Stichtse Vecht
Zondag 13 december 2015
Park Boom en Bosch aan de Markt in Breukelen

Het samenkomen en aansteken van kaarsjes kan het leven van de nabestaanden letterlijk en figuurlijk verlichten. Wereldlichtjesdag is een moment om in verbinding met elkaar, het licht voor alle overleden kinderen te laten schijnen.

Meer lezen… “13 december 2015: Wereldlichtjesdag”

14 december 2014: Wereldlichtjesdag Stichtse Vecht

Wereldlichtjesdag 2014 Stichtse Vecht

Park Boom en Bosch aan de Markt te Breukelen
Zondag 14 december 2014 aanvang 18.30 uur.

Op Wereldlichtjesdag worden er op de tweede zondag van december om 19.00 uur plaatselijke tijd overal ter wereld kaarsjes aangestoken om alle overleden kinderen te gedenken. Zo gaat er in 24 uur tijd een cirkel van licht de wereld rond. Een cirkel die verbinding brengt tussen mensen die een kind moeten missen.

Meer lezen… “14 december 2014: Wereldlichtjesdag Stichtse Vecht”

8 december 2013: WereldLichtjesDag in park Boom en Bos te Breukelen

WereldLichtjesDag in park Boom en Bos te Breukelen

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten!
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Meer lezen… “8 december 2013: WereldLichtjesDag in park Boom en Bos te Breukelen”

14 september 2013: Het thema ‘de uitvaart in een ander perspectief’ uitgelicht door Rondom Leven & Dood

Het thema ‘de uitvaart in een ander perspectief’
uitgelicht door Rondom Leven & Dood

Aanstaande zaterdag 14 september, organiseert Rondom Leven & Dood haar eerste uitvaartinformatiemarkt in het centrum van Breukelen! In samenwerking met aansprekende aanbieders in de uitvaartbranche, presenteert Rondom Leven & Dood in ontspannen sfeer het thema ‘de uitvaart in een ander perspectief’. Deze informatiemarkt is een initiatief om het afscheid uit de taboesfeer te halen, rouw en herdenken bespreekbaar te maken.

Meer lezen… “14 september 2013: Het thema ‘de uitvaart in een ander perspectief’ uitgelicht door Rondom Leven & Dood”

3 juli 2013: Lezing rouw- en verliesverwerking door prof. dr. Manu Keirse.

Lezing rouw- en verliesverwerking door prof. dr. Manu Keirse.

Manu Keirse is klinisch psycholoog en werkzaam aan de Faculteit Geneeskunde van de Katholieke Universiteit in het Belgische Leuven.

‘Verwerken is niet loslaten, maar anders leren vasthouden; vasthouden in de herinnering in plaats van in de werkelijkheid’

Meer lezen… “3 juli 2013: Lezing rouw- en verliesverwerking door prof. dr. Manu Keirse.”